1. Je bent hier:
  2. home
  3. individuele reizen
  4. eifel
  5. motorroutes eifel

Motorroutes Eifel

NL-Bad Munstereifel

135

Indicatie Utrecht-start route 230 km
Indicatie Antwerpen-start route 156 km

De motorreis begint in het oosten van België waar je de route oppakt. Daar vind je ook direct een geschikte stek om even te pauzeren voordat je de Hoge Venen (natuurpark Haute Fagnes) gaat verkennen. Rustige, wat bredere wegen en verspreid liggende dorpjes. Het is prettig toeren langs de velden, door de bossen en dorpjes. Ongemerkt rijd je Duitsland binnen. Eenmaal over de grens wordt het landschap glooiender. Je slingert verder over nu eens bredere en dan weer smallere wegen, klimmen en dalen. Uiteindelijk bereik je Bad Munstereifel waar je een terrasje kunt zoeken binnen de stadsmuren.

Route A

225

Een route door het bekende deel van de Eifel met plaatsen als Monschau en Heimbach. Een motorroute met veel verschillende bochten, fijn sturen, lekker tempo en goed asfalt! Gas terugnemen kan bij een afgelegen "wald-café". Een wandeling door de fraai gerestaureerde straatjes van Monschau is zeker de moeite waard. De route gaat verder via een klein maar gezellig dal waar veel wegen en dus motorrijders samenkomen. Je vervolgt met heerlijke bochten richting de Rursee. Het rondje Eifelplaatsen sluit je weer af in Bad Munstereifel.

Route B

228

Tijdens deze motorroute verken je het minder bekende deel van de Eifel. Je start meteen goed en klimt langzaam op naar zo’n 500 meter hoogte. Het ene moment kun je goed om je heen kijken, het volgende moment vragen de (haarspeld)bochten alle aandacht. Een lekker stuk sturen zonder afslagen en drukte. De eerste pauzeplaats ligt aan de Gemunder Maar. Vanaf het terras kijk je op het verscholen, ronde meer. Na wat drukte weer terug op de smallere slingerwegen door de bossen en over de heuvels. Zelfs in de dorpen gaat de weg nooit lang rechtuit!

Een uitdagend traject leidt naar een uniek gelegen restaurant boven op een berg. Je hebt er prachtig uitzicht over het dal. De krappe haarspeldbochtjes maken dat je boven nog meer geniet van je drankje. Al met al een route die je een hele dag in beweging houdt!

Bad Munstereifel-NL

108

Indicatie einde route-Utrecht: 215 km
Indicatie einde route-Antwerpen: 156 km

Je start zoals alle andere dagen en koerst van bocht naar bocht en van bos naar dorp. Na de gezellige stad Heimbach een wat drukkere weg, maar je vervolgt je uitrijdroute met pittige bochten op snaarstrak asfalt. Nog een laatste stop voor Duitse taart en een klein stukje Belgisch platteland op je eindspurt naar huis.