1. Je bent hier:
  2. home
  3. GPS info
 

Navigatiebestanden

Voor de geboekte reis ontvang je GPX navigatiebestanden voor moderne Garmin en TomTom motornavigatie apparatuur. Alle routes in één overzichtelijk bestand. MoorMotor ondersteunt onderstaande Garmin en TomTom motornavigatie. Hiervoor ontvang je een uitgebreide handleiding waarin staat hoe je de routes kunt laden en worden veel tips voor het gebruik onderweg gegeven. Heb je na het lezen van deze handleiding toch nog vragen, helpen we je graag.

Garmin Zumo

Garmin Zumo modellen vanaf de 300 serie (uitgebracht vanaf 2012) en vergelijkbare BMW navigator modellen vanaf serie 5 (=V). Hiervoor leveren wij routes gemaakt in NTU kaartmateriaal. Het voordeel van een GPX route is dat “POI’s” (Point of Interest zoals pauzeplaatsen en bezienswaardigheden) in de route zijn verwerkt en je dus exact weet waar bijvoorbeeld dat leuke restaurant of die waterval is. De routes zijn gemaakt in een actuele kaartversie uit het voorjaar (april/mei) van het jaar waarin jij op vakantie gaat. Als jij via de lifetime update zorgt dat jouw Zumo hetzelfde kaartmateriaal heeft kun je de routes snel en probleemloos laden.

Heb je een oudere Zumo 660 of een BMW Navigator IV, geef dat dan aan bij boeking. Deze modellen zijn niet geschikt voor NTU routebestanden. Je ontvangt dan een GPX track, zonder “POI’s”, maar wel prima bruikbaar om onze routes mee te rijden. Je kunt de POI’s wel traceren met behulp van de bijgeleverde verkorte routeinformatie. Dit is een PDF document waarin ze staan beschreven op kilometerstand nog te gaan en reeds gehad.

TomTom Rider

TomTom Rider modellen vanaf de 400/500 serie (uitgebracht vanaf 2015). Hiervoor ontvang je een GPX track. In de track zijn geen POI’s verwerkt (Point of Interest zoals pauzeplaatsen en bezienswaardigheden), maar deze kun je wel traceren met behulp van de bijgeleverde verkorte routeinformatie. Dit is een PDF document waarin ze staan beschreven op kilometerstand nog te gaan en reeds gehad.

Andere navigatieapparatuur of app op de telefoon

Maak je gebruik van andere apparatuur of een app op de telefoon die gebruik maakt van GPX bestanden, kun je onze routes vermoedelijk wel gebruiken. Je bent echter zelf verantwoordelijk voor het juist inladen van de bestanden en het gebruik van de apparatuur onderweg. De diversiteit aan verschillende apparatuur/telefoons, besturingssystemen en apps, maakt dat wij deze niet ondersteunen.

GPS informatie