1. Je bent hier:
  2. home
  3. individuele reizen
  4. sauerland
  5. motorroutes sauerland

Motorroutes Sauerland

Naar Winterberg

140

Indicatie Utrecht start route 225 km
Indicatie Antwerpen start route 250 km

Je verlaat de snelweg bij Unna en slingert over rustige wegen langs koeien en windmolens naar de Möhnesee. Een groot stuwmeer met imposante stuwdam én prettige strandbar om te lunchen aan het water. Zo kom je helemaal in de vakantiestemming. De route gaat verder via een prachtig rustig traject tussen de bomen. Regelmatig heb je mooi uitzicht op de witte dorpjes. Hoogteverschillen, haarspelden en up-tempo bochten begeleiden je naar het prettige hotel in het centrum van levendig Winterberg.

Winterberg A

222

Deze motorroute combineert prettige stuurwegen met de mooie Edersee en het Sorpetal. Lekker sturen over veelal wat bredere wegen. Sommige trajecten kunnen zelfs op flink tempo worden gereden. De koffiestop is in het historische centrum van Frankenberg. Daarna verder naar de populaire Edersee. Soms rechte wegen, dan weer bochten. Bossen worden afgewisseld met weids uitzicht. Vlak voor de Edersee kun je das tolle “ondersteboven” huis bezoeken. De wereld op z’n kop! De weg langs het meer volgt de grillige oever. Na de toeristische drukte op en rondom het meer, kies je weer voor kleinere wegen door het groen. Wil je een wereld voor jezelf én 360 graden uitzicht, kun je een extra ommetje naar een mooie afgelegen uitzichttoren maken.

Winterberg B

253

Een prettige stuurdag door het Rothaargebergte, langs de Biggesee en via het Repetal. Brede slingerwegen worden afgewisseld met smalle trajecten dwars door de bossen. In het relatief rustige Rothaargebergte kronkelen de wegen met overwegend strak asfalt over de heuvels. Richting de lunch weer even het gas erop, lange bochten en een bijna golvende weg. De lunchplek is wederom bij een meer, met wederom een fijn terras. Na het middagmaal een verlaten doorsteekje en een bochtige weg door typische witte dorpjes. Je sluit de dag af met een super stuurweg, eerst breed en uiteindelijk weer smal, veel groen, bomen en haarspeldbochten.

Naar huis

138

Indicatie einde route-Utrecht: 250 km
Indicatie einde route-Antwerpen 275 km

Vandaag verlaat je het Sauerland. De afwisseling in wegen is groot. De dag start met een brede, doorgaande weg, maar bij iedere afslag wordt het rustiger en wat smaller. Fraai landschap tussen de bomen en wegen waar je van bocht naar bocht kunt swingen. Via een mooie doorsteek koers je op Plettenberg af, helaas een niet te vermijden drukke stad. De bijzondere finale via het fraaie platteland maakt dat echter weer helemaal goed.