1. Je bent hier:
  2. home
  3. individuele reizen
  4. moezel
  5. motorroutes moezel

Motorroutes Moezel

Naar Trarbach

137

Indicatie Utrecht-start route 265 km
Indicatie Antwerpen-start route: 190 km

In St. Vith (Belgische Eifel) kun je gezellig lunchen en zo met een goedgevulde maag aan de route beginnen. De Eifel leent zich uitstekend als opwarmer richting de Moezel, goed asfalt en leuke bochten. Je koerst dwars door de bossen en slingert over het glooiende landschap. Al snel steek je de Duitse grens over. Rustige wegen met mooi uitzicht. Soms superstrak, soms wat hobbelig, maar hoe dan ook fijne stuurwegen. Dan pittige bochten naar Kröv en een vlot vervolg naar de kronkelige Moezel waaraan ook je einddoel Traben-Trarbach ligt.

Trarbach A

235

Een bijzonder bochtige route! Vanuit het hotel slinger je het Moezeldal uit en sluit aan op een lekkere doorgaande weg. Stijgen en dalen en weids uitzicht. Van het rustige achterland naar toeristisch Beilstein. Een schilderachtig dorpje, geplakt tegen de Moezel-oever, met genoeg mogelijkheden voor een kop koffie. Hoogvlaktes, een sluizencomplex, windmolens en soms wat meer drukte brengen je bij de Nürburg-ruïne aan de gelijknamige ring. Een leuk adresje om te lunchen en vanaf de hoge burchttorens de snelle jongens op de ring te bekijken. Ook na de middag houden de bochten aan en via bossen en bredere up-tempo bochten kom je weer terug aan de Moezel.

Trarbach B

219

Route B start over rustige slingerwegen in de Hunsrück, ontspannen toeren en mooie uitzichten. Een koffiepauze op een terrasje bij de kopermijn en met pittige bochten langs een steengroeve. Sturen en kijken tegelijk. Als de wijnstokken en de Moezel weer in beeld komen ben je bij Piesport waar je prima kunt lunchen. Je klimt weer op door de wijnvelden en hebt prachtig zicht op dit deel van de Moezel. Dan even lekker het gas erop, gevolgd door een smalle doorsteek en een traject langs de Moezel. We kunnen een laatste pauze in het mooie stadje Bernkastel, met z’n vele vakwerkhuizen en smalle straatjes, van harte aanbevelen. Tot slot nog een lus langs hooggelegen wijnvelden.

Trarbach C

242

Deze motorroute combineert de Moezel met de Vulkaan Eifel. Veel groen, hoogteverschillen en bochten. In eerste instantie nog ruime bochten, maar naarmate de ochtend vordert worden ze pittiger. Een koffie met zelfgebakken taart op de burcht van Manderscheid zal best smaken. Vervolgens een mooie weg, lekker sturen en soms flink doortrappen. Koersen door de bossen, een prachtige omgeving. Bekijk de ronde vulkaanmeren, ontstaan in oude vulkaantrechters. Van de Eifel terug naar de Moezelvallei via stevig bochtenwerk, opnieuw hoge hellingen vol met wijnranken en charmante plaatsjes langs de Moezel. Via hoogvlaktes koers je terug naar Trarbach.

Naar huis

145

Indicatie einde route-Utrecht: 260 km
Indicatie einde route-Antwerpen: 220 km

Allereerst een uurtje vlot doorrijden, deels langs de Moezel, in de ochtend nog rustig. Bredere wegen en landwegen wisselen elkaar af. Dan kom je weer in de omgeving van de Nürburgring. Mooie wegen in het groen en exotische auto’s op de weg. Het tweede deel van de route gaat over nagenoeg verlaten wegen over golvend landschap en door het bos met soms pittige bochten. Een laatste pauzeplek en een landelijke eindsprint naar de snelweg.