1. Je bent hier:
  2. home
  3. individuele reizen
  4. moezel
  5. motorroutes moezel

Motorroutes Moezel

Naar Ernst

152

Indicatie Utrecht-start route 256 km
Indicatie Antwerpen-start route: 224 km

De Eifel leent zich uitstekend als opwarmer richting de Moezel, strak asfalt en leuke bochten. Je laat de snelweg achter je en de hoogteverschillen dienen zich meteen aan. De eerste pauzeplaats is het mooie stadje Bad Munstereifel, vrijwel aan het begin van de pittige route. Wandel door de geplaveide straatjes met veel vakwerkhuizen en neem plaats op één van de vele terrasjes. De route gaat door de heuvels, langs boerderijen en bossen. De bochten zijn al even divers. Kort en lang, maar bergop ook krappe haarspeldbochten. Einddoel is de al even kronkelige rivier de Moezel.

Ernst A

226

Deze motorroute combineert de charme van de romantische Moezelvallei met de beste stuurwegen. Allereerst Cochem waar het toerisme hoogtij viert. De fraaie Reichsburg torent hoog boven de stat uit. De weg gaat verder richting de "lokale racebaan" met super bochten. Daarna leiden brede slingerwegen via slaperige dorpjes en stille open vlaktes naar het kleine stadje Beilstein. Een middeleeuws pareltje tegen de steile rivieroever. De koek is nog niet op; nog meer bochten en nog meer Moezelpracht. Het historische centrum van Bernkastel is zeker een bezoek waard. Vakwerkhuizen, pleinen en drukke straatjes, misschien wel het mooiste stadje langs de Moezel. Je vervolgt je weg langs eindeloze steile wijnvelden met mooie vergezichten en natuurlijk de altijd aanwezige bochten.

Ernst B

219

Route B heeft eveneens veel bochten, maar gaat over wat smallere wegen in de relatief rustige vulkaan Eifel. Je rijgt de bochten aaneen over verkeersstille wegen, slechts onderbroken door een dorpje of een hoogvlakte. De burcht van Niedermanderscheid kun je beklimmen waarna de koffie en taart op het terras nog beter smaken. Goed asfalt, zelfs op de smallere wegen, klimmen en dalen en weids uitzicht. Je passeert de ronde vulkaanmeren, ontstaan in oude vulkaantrechters. Cochem ligt nu aan het einde van de route. Misschien heb je nog wat energie over en kun je het "Pinner Kreuz" bezoeken. De stoeltjeslift brengt je comfortabel op hoogte.

Naar huis

116

Indicatie einde route-Utrecht: 265 km
Indicatie einde route-Antwerpen: 232 km

Ook deze laatste motorroute kenmerkt zich door veel bochten. Je volgt de rivier, vroeg in morgen is de weg nog rustig. Het eerste traject is landelijk, bij Mayen is het wat drukker en volg je een meer doorgaande weg. Dan duik je weer in het groen. Richting de Nürburgring is het asfalt snaarstrak. Als er geen officiële race is, mag iedereen het circuit op. Het resultaat is één diversiteit aan auto’s en motoren die met uiteenlopende snelheid over de baan gaan. Vanaf een hoger gelegen uitzichtpunt kun je deze "verkeersgekte" gade slaan. Een mooie eindspurt begeleid je naar het ommuurde Bad Neuenahr-Ahrweiler. Hier kun je pauzeren voordat je de snelweg richting huis opzoekt.