1. Je bent hier:
  2. home
  3. individuele reizen
  4. luxemburg
  5. motorroutes luxemburg

Motorroutes Luxemburg

Naar Vianden

157

Indicatie Utrecht-start route: 230 km
Indicatie Antwerpen-start route: 150 km

De route start bij Remouchamps, circa 25 km onder Luik, waar je kunt pauzeren of nog even verder kunt sturen naar volgend rustiger gelegen restaurant. Een prachtig traject met een nieuw, strak wegdek en veel verschillende bochten. Ontspannen verder door de Ardennen, dwars door de bossen en langs gezellige plaatsjes. Het laatste deel van de route gaat over wat bredere wegen langs de rivier de Our met heerlijke stuurbochten. Uiteindelijk rijd je het schilderachtige Vianden binnen en steek je voor de laatste maal de Our over.

Vianden A

236

De route start met een kort bezoekje aan de vlakbij Vianden gelegen SEO centrale. Dan ga je via verkeersstille wegen naar en door het Ourtal, je tikt zelfs België even aan. Na de koffiepauze bredere wegen met bochten die je op tempo kunt nemen, richting en voorbij Clervaux. Dan weer hele andere koek, de haarspeldbochten van de “mini Stelvio”. In het mooi gelegen Esch-sur-Sure kun je op adem komen, tenzij je natuurlijk naar de hooggelegen kasteelruïne klimt. De route gaat verder via een deel van het Müllerthal. Je kunt nog een fotostop maken bij één van de vele kastelen die Luxemburg rijk is alvorens je weer terugkeert in Vianden met zicht op het “eigen” kasteel.

Vianden B

225

Een prachtige route met een groen begin, smalle wegen, rust en een strak wegdek. Daarna volop de tijd voor het grillige Müllerthal. Grote rotspartijen waar de bomen tussen en soms bijna overheen groeien. Je kunt stoppen en de smalle uitgehakte trappen beklimmen. Neem er de tijd voor, het is echt een indrukwekkend landschap. Daarna even lekkere doorgaande wegen, deels op Duits grondgebied. Via een doorsteekje met kleine slingerwegen kom je bij de lunchplek. In de middag koers je langs en over een meer. Ook de laatste 50 kilometer is vol bochtige wegen langs o.a. de middeleeuwse burcht van Bourscheid vanwaar je mooi uitzicht hebt over de vallei.

Vianden C

232

Een Duits rondje over de slingerende wegen van de Vulkaan Eifel. Veel bochten, afwisseling en rust. De koffiepauze is bij de burcht van Niedermanscheid. Klim één “etage” omhoog en geniet daar van zelfgemaakte taart en koffie. Na de koffie toer je verder door het Eifelland. Prettig laveren over de heuvels van dorp naar dorp. Uitzicht over de vallei, lunchen op een gezellig terras en eindeloos koersen over het platteland. Via de nodige bochten keer je aan het einde van de dag weer terug in Luxemburg. Aan de Luxemburgse kant van de Our rijd je terug naar Vianden.

Naar huis

154

Indicatie einde route-Utrecht: 220 km
Indicatie einde route-Antwerpen: 145 km

De garage uit en gelijk (goedkoop) tanken, want je verlaat Luxemburg vrijwel meteen. Dat is echter geen straf. Je hebt de krullende wegen nagenoeg voor jezelf. In België wisselen bochten en smalle wegen elkaar af met uitzicht over de glooiende hellingen. Dan weer recht-uit om bij Stavelot weer terug te keren in de bossen.Voor de lunch heb je keuze uit Val de Wanne, de skihelling met vele activiteiten als tubing en karten voor de zomer, of je rijdt 10 minuten verder naar Coo, waar je de indrukwekkende watervallen kunt bekijken en een leuk restaurantje uit kunt zoeken. Daarna nog ruim 35 kilometer tot de snelweg, helemaal binnendoor.