1. Je bent hier:
  2. home
  3. individuele reizen
  4. ardennen
  5. motorroutes ardennen

Motorroutes Ardennen

Naar Alle

144

Indicatie Utrecht-start route 230 km
Indicatie Antwerpen-start route 155 km

De route start bij de afslag Remouchamps van de A26/E25. De weg slingert door de bossen, langs dorpjes, een kasteeltje en veel groen. De weg over de heuvels zit regelmatig strak in het vel. Dan neem je de bochtige weg naar La Roche-en-Ardenne aan de oever van de Ourthe. Je stuurt door het stadje, langs gezellige pleintjes en keert daarna vlot weer terug in de natuur. Alle soorten groen, afgewisseld door weids uitzicht en slaperige dorpjes. Lekker sturen door de soms dichte bossen totdat je de Semois rivier “raakt” en arriveert bij het hotel, mooi gelegen aan de rivier.

Alle A

247

Een route over mooie rustige Belgische wegen. Je begint met een prachtig groen traject vol bochten. Vervolgens door de bossen. De hele morgen is het stijgen en dalen door het landschap, via prachtige groene trajecten vol bochten en paargekleurde heuvels. Dan een klein lusje over Frans grondgebied langs o.a. een enorme gotische basiliek met prachtige beeldhouwwerk. In het Belgische Orval kun je lunchen vlakbij het grote Cisterciënzer-Trappistenklooster. Dan is het tijd voor het betere stuurwerk, een ware racebaan met perfecte bochten, sommige weggebruikers rijden hier meermaals heen en weer. Na Bouillon met z’n grote middeleeuwse burcht, pak je de bochtenkoers weer op en stuurt prettig door naar Alle.

Alle B

222

Een route die voor een groot deel de Franse Ardennen aandoet. Aan Franse zijde zijn de wegen net wat breder, bovendien domineert hier niet de Semois het beeld, maar “La Meuse” (de Maas). Rustig slingeren door het groen, langs hoge varens en een piepkleine oude grenspost. In het sfeervolle plaatsje Givet aan de Maas heb je de terrasjes voor het uitzoeken. Vervolgens een passage met pittige bochten, afgewisseld met bredere en soms nagenoeg rechte wegen. Aan de Maas liggen de grootste plaatsen van het gebied, goed te zien vanaf hoger gelegen uitzichtpunten. Tenslotte verlaat je het Franse grondgebied weer voor een mooie finale in de Belgische Ardennen met z’n charmante dorpjes en gezellige terrasjes.

Naar huis

146

Indicatie einde route-Utrecht: 245 km
Indicatie einde route-Antwerpen: 165 km

Ook vandaag weer ontspannen koersen over rustige landwegen met veel bochten. Je passeert een heus boekendorp en rijdt vlak langs een groot aantal imposante schotels van het Euro Space center. De grootste hebben een diameter van 20 meter. Wil je eens een andere motorfoto… dit is de spot! Bij Han en Rochefort even wat meer drukte, maar zodra je afslaat duik je het Agrarische gebied weer in. De koeien staan loom in de wei, de wegen gaan over de heuvels, door dorpjes en soms dwars door het bos. De laatste stop is in het piekkleine middeleeuwse stadje Durbuy. Je kunt een ommetje maken door de kleine straatjes en een leuk terras uitzoeken voor een hapje en drankje. Na Durbuy slinger je nog ruim 30 kilometer verder naar de oprit van de snelweg.