1. Je bent hier:
  2. home
  3. Corona richtlijnen
 

Coronagebieden:
zo gaan wij daar mee om

Deze aanvullende richtlijnen hebben uitsluitend betrekking op bestemmingen waar reisproblemen zijn n.a.v. het Corona virus.

Algemeen: MoorMotor laat je NOOIT naar een land of bestemming met een negatief reisadvies vertrekken. Wij begrijpen als geen ander dat reizen een prettige ervaring moet zijn! Wij hanteren onderstaande richtlijnen, gebaseerd op de reisadviezen van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zijn er bijzondere of zwaarwegende omstandigheden waardoor wij eerder, dan wel anders moeten/willen handelen, nemen we persoonlijk contact met je op.

Voor alle andere wijzigingen en/of annuleringen gelden onze algemene voorwaarden die je bij de factuur hebt ontvangen en/of je op onze website kunt downloaden.
Reisadviezen van Ministerie van Buitenlandse Zaken: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/ voer het land in waarvan je het reisadvies zoekt en klik vervolgens op reisadvies.

OMBOEKEN-ANNULEREN REEDS GEMAAKTE BOEKINGEN

De situatie wijzigt per dag, kan verslechteren, maar ook weer beter worden. Omboeken of annuleren voor reizen met een vertrekdatum over 4 weken lijkt een overhaaste beslissing. Niemand weet hoe de situatie over een paar dagen is, laat staan over een paar weken. Wij adviseren om je reeds geboekte reis voorlopig te handhaven, de reiscomponenten liggen vast, als er geen negatief reisadvies is, kun je op de gewenste datum gewoon naar je gekozen reisbestemming.

Uiteraard kun je de reisdatum verschuiven en pas later in het seizoen op pad gaan. Wil je omboeken, dan kijken we naar de mogelijkheden. Wil je annuleren, dan gelden onze algemene voorwaarden. We kunnen zonder (aan)betaling geen reis voor je in optie houden!

GEMAAKTE EN NOG TE MAKEN BOEKINGEN

3 weken voor vertrekdatum beoordelen we de situatie aan hand van de reisadviezen. Bij reizen met overtochten mogelijk al eerder.

Reisadvies Groen: geen bijzondere veiligheidsrisico’s

  • Je ontvangt onze routes uiterlijk 2 weken voor vertrek, je reis vindt plaats, er zijn geen verdere bijzonderheden.
  • Wil je toch omboeken en/of de reisdatum verzetten kijken we naar de mogelijkheden. Wil je annuleren, dan gelden onze algemene voorwaarden. Mocht in de periode voor je vertrek het reisadvies wijzigen, zie richtlijnen bij het onderstaande advies.

Reisadvies Geel: beperkte veiligheidsrisico’s

  • We bekijken de mogelijkheden en de situatie ter plekke, zijn er geen beperkte opties zoals sluiting van restaurants e.d. kan de reis gewoon doorgaan.
  • Je hebt de keuze; de reis wordt kosteloos geannuleerd tenzij je toch op pad wilt gaan, zelf wilt omboeken of de reisdatum wilt verzetten.

Reisadvies Oranje: alleen noodzakelijke reizen en Rood: niet reizen

  • Je reis wordt kosteloos geannuleerd, tenzij je zelf wilt omboeken of de reisdatum wilt verzetten.

Inreisverbod/Beperkend reiscomponent niet beschikbaar

Landen die een inreisverbod hebben ingesteld voor reizigers uit Nederland/België, maakt het reizen naar die bestemming effectief gezien onmogelijk. De 2e optie betreft het feit dat een ferrymaatschappij een veerdienst naar een bestemming niet uitvoert waardoor je niet op de gewenste bestemming kunt komen.

  • Je reis wordt kosteloos geannuleerd tenzij je zelf wilt omboeken of de reisdatum wilt verzetten.
  • Wordt deze maatregel getroffen binnen een periode van 3 weken voor vertrek, dan wordt je reis geannuleerd en worden uitsluitend (eventuele) kosten in rekening gebracht die MoorMotor moet maken om de reis te annuleren.