1. Je bent hier:
 2. home
 3. individuele reizen
 4. pyreneeen

Motorvakantie Pyreneeën

Machtige bergketens, robuuste routes en het Spaanse ritme

PyreneeenRoodgekleurde rotsen, spectaculair uitzicht en Spaans temperament kenmerken deze unieke motorreis. De bekendste passen van Frankrijk en de sublieme bergwegen van Spanje verenigd in robuuste routes. Bocht na bocht klim je hoger met alleen de roofvogels als gezelschap. Groene kloven, hoge rotswanden en bijna verlaten wegen vormen een scherp contrast met lieflijke dorpjes en gezellige cafés. Doordat je op twee verschillende plaatsen verblijft krijg je een breed beeld van de machtige Pyreneeën.

Overdag lijkt het rustig in de dorpen, maar ’s avonds leeft men buiten. Jong en oud begeeft zich op straat, zit onder de bomen of samen op een terras. Er wordt pas laat gegeten, honger stil je met een paar tapas. Sluit je aan, verleg al je grenzen en geniet van het prettige leven en het indrukwekkende landschap. Het zuidelijke ritme heb je zo te pakken. Eenmaal op de weg begrijp je ook wel waarom die Spanjaarden het zo goed doen in de motorsport; de bochten zijn nooit ver weg, sommige wegen zijn als een langgerekt circuit.

Geen snelwegstress en voldoende tijd. Kies dan voor onze speciale Frankrijkverlenging. Ontspannen aan- en/of uitrijden in 3 etappes, dwars door Frankrijk.

Pyreneeen

In de Pyreneeën rijden is prachtig, er komen is letterlijk een hele toer. MoorMotor biedt daarom een extra reisoptie; Pyreneeën via Frankrijk. De routes door Frankrijk hebben iedere dag een overzichtelijk snelwegtraject, maar gaan toch vooral over mooie, rustige slingerwegen. Zie reis “Pyreneeën via Frankrijk”

Reizen per auto/trailer

PyreneeenReis je liever met meer bagage dan kun je overwegen om met de auto en motortrailer naar Spanje te rijden. In Vielha is voldoende (openbare) parkeerruimte om de auto en trailer achter te laten. Natuurlijk boekt MoorMotor in dat geval een extra overnachting in Vielha voor de terugweg.

Spanje-Vielha

Hotel VielhaVielha ligt net over de Spaanse grens in de regio Catalonië. De levendige moderne stad ligt op 970 meter, zodat het er 's zomers aangenaam toeven is. Naast grote voorzieningen zoals sporthal, ijsbaan en zwembad, vind je rond de twee centrale pleinen veel gezellige restaurantjes. Het hotel ligt aan één van beide pleinen, rustig en toch heel centraal. Het heeft een gezellige gemeenschappelijke ruimte en kleine bar. Voor het halfpension ga je naar verschillende restaurants vlakbij het hotel.

Hotel

 • Allemaal wat verschillende tweepersoonskamers met tweepersoonsbed of twee gescheiden bedden en o.a. badjassen, bureau, TV
 • Driepersoonskamers beschikbaar
 • Kleine tweepersoonskamer voor éénpersoons gebruik
 • Uitgebreid ontbijtbuffet
 • Garage voor de motoren
 • Naar keuze halfpension: 3 gangen keuzemenu

Spanje-Ochagavia

Hotel OchagaviaOchagavia is een klein gezellig dorp in de provincie Navarra. Witte huizen staan aan weerszijde van de rivier. Er zijn wat winkeltjes, een paar restaurants en een mooi natuurzwembad in de rivier. Ochagavia is dé uitvalsbasis voor wandelaars in het Bosque de Irati. Daarnaast ligt het heel gunstig voor diverse prachtige routes door de omringende bergen. Aan het centrale plein ligt het recent gerenoveerde hotel met altijd drukke bar, terras en prettige huiskamer voor hotelgasten.

Hotel

 • Nieuwe, ruime tweepersoonskamers met tweepersoonsbed of twee gescheiden bedden en o.a. bureau, met stoel/bankje, enkele kamers hebben een balkon
 • Driepersoonskamers beschikbaar
 • Kleine tweepersoonskamer voor éénpersoons gebruik
 • Ontbijtbuffet
 • De motoren kun je parkeren op het openbare plein naast/voor het hotel
 • Naar keuze halfpension: 3 gangen keuzemenu

Routes

De routes in de Pyreneeën zijn gemiddeld 265 kilometer. Over de veelal goede, net wat bredere, rustige wegen is dat een aangename dagtocht met voldoende ruimte voor pauzes. Je gaat over hoge bergpassen, via de nodige (haarspeld) bochten en rustige doorsteekjes. Op de bergpassen loopt het vee los; schapen, koeien en paarden lopen naast en zelfs op de weg. Door de soms hoge temperatuur, de lengte van de routes en de verlaten wegen kunnen de routes als zwaar worden ervaren.Route informatie