1. Je bent hier:
 2. home
 3. individuele reizen
 4. oostenrijk-dolomieten

Motorvakantie Oostenrijk-Dolomieten

Indrukwekkende bergen, extreem sturen!

oosterrijkDe Dolomieten moet je gezien hebben. Een waanzinnig schouwspel van bergpieken, steile rotswanden, gletsjers en blauwe meren. Ontelbaar veel bergpassen, breed en soms zeer smal met even zoveel bochten. Het is haast onvoorstelbaar zoals de bergen zich hebben gevormd en de wegen daar overheen krullen. Hier kijk je je ogen uit en stuurt je helemaal gek! Deze motorreis is een feest voor de (zeer) ervaren motorrijder die houdt van uitdagingen, lekker eten, tornanti en la dolce vita.

Omdat de Dolomieten (Italië) niet naast de deur liggen, gaat de heenreis en de terugreis via Oostenrijk. Niet alleen maak je daarmee de afstand overbrugbaar, je kunt er ook nog leuk rijden. Van Tirol naar Sud Tirol (Dolomieten) is nog maar een eindje en toch een wereld van verschil. Verschil in bergen, passen, beleving en mentaliteit.

oosterrijk

Wil je niet in één keer naar Oostenrijk rijden of terug naar huis, boek dan een tussen-overnachting in Bad Urach (zuid Duitsland). Voor een rit in 3 etappes boek je nog een extra tussenovernachting in de Moezel.

Reizen per auto/trailer

Overbrug je de snelwegkilometers liever met een auto en motortrailer, dan laat je de auto en trailer veilig op het parkeerterrein van het hotel in Oetz achter. Op de terugweg pak je deze weer op en rijdt op dag 10 met de auto, trailer en motoren weer ontspannen, rechtstreeks naar huis.

Werelderfgoed

De indrukwekkende bergketen "Dolomieten" met veel grillig gevormde bergen, dankt zijn naam aan het geel-witte gesteente de dolomiet. Het is een aaneengesloten reeks van hoge bergen met markante namen. De hoogste top van de Dolomieten is de Marmolada (3343 meter) de koningin van de Dolomieten. In 2009 werden de Dolomieten toegevoegd aan de Werelderfgoed lijst van Unesco

Oostenrijk-Oetz

Hotel OetzHet gezellige plaatsje Oetz heeft een kleine, historische kern en daarnaast voldoende hedendaags vertier rondom de hoofdstraat. De vanuit Oetz eenvoudig bereikbare Piburger see is een prettig alternatief voor wie, na een lange reisdag even geen route wil rijden. Het hotel waar je verblijft heeft nog vele oude details zoals bewerkte houten wanden en plafonds. Uiteraard zijn de kamers volgens het 3 sterren comfort van nu. Het hotel heeft een sauna, tennisbaan, ruim terras en een tuin met een tafeltennistafel.

Hotel

 • Tweepersoonskamers met tweepersoonsbed of twee gescheiden bedden en o.a. bureau en TV. De meeste kamers hebben een balkon
 • Driepersoonskamers beschikbaar
 • Eénpersoonskamers met o.a. bureau en TV. De meeste kamers hebben een balkon
 • Ontbijtbuffet
 • Gratis Wifi
 • Garage voor de motoren
 • Naar keuze halfpension: 3 gangen menu met saladebuffet

Dolomieten-Col di Rocca

Hotel Col di RoccaAan de voet van de Marmolada, aan het einde van de Fedaia pas, vind je het ruim opgezette, veel geprezen 4 sterren hotel. Vanaf het terras heb je prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Col di Rocca bestaat uit een verzameling hotels en wat huisjes in een langgerekt dal. In de omgeving zijn een paar toeristische winkeltjes en je kunt een leuke wandeling maken door de naburige kloof. Het hotel heeft een restaurant, een café met heerlijke zelfgemaakte zoetigheden en ijs en een wellness/fitness ruimte.

Hotel

 • Tweepersoonskamers met tweepersoonsbed of 2 aparte bedden met o.a. bureau, koelkastje, TV en balkon
 • Meerpersoonskamers beschikbaar
 • Kleine tweepersoonskamers voor éénpersoonsgebruik met o.a. bureau, koelkastje, TV en meestal balkon
 • Uitgebreid ontbijtbuffet
 • Gratis Wifi
 • Parkeren van de motoren onder een afdak van het hotel op een afgezet stuk van het terras, ver van de openbare weg
 • Naar keuze halfpension: 3 gangen keuzemenu met uitgebreid saladebuffet en desertbuffet. In de namiddag gebak- en koekjes buffet.

Kamerplus: Extra ruime Junior suite voor twee personen met zitje.

Routes

De rit naar Oostenrijk is een lange reisdag, maar daarna gaat het stuur-feest beginnen. In de Italiaanse Dolomieten is bergervaring vereist. De wegen zijn soms zeer smal met krappe bochten. De dagafstanden in de Dolomieten variëren tussen de 200 en 280 kilometer.

Boek je een tussen-overnachting in Bad Urach en/of de Moezel ontvang je koppelroutes voor de tussenliggende trajecten.Route informatie