1. Je bent hier:
  2. home
  3. individuele reizen
  4. hollandse-rivieren
  5. motorroutes hollandse rivieren

Motorroutes Hollandse rivieren

Rondje Oost

211

Als inrij route: 124 KM
Als uitrij route: 107 KM
Start- en eindpunt: Omgeving Barneveld

Je bent IJsselstein zo uit en begeeft je door het groen langs de 372 meter hoge zendmast. Via de slingerende Lekdijk rijd je de Betuwe in, mooie dorpjes, forten en rustige wegen. Pauzeren doe je natuurlijk aan de oever van de Lek, o.a. in het pittoreske Wijk bij Duurstede. Ruim aandacht voor de Utrechtse Heuvelrug. Een bosrijk gebied met land- en buitenhuizen, afgewisseld met smalle landweggetjes en afgelegen boerderijen. Via de Loosdrechtse Plassen kom je terug in stedelijke gebied. Onder de snelweg door, koers je helemaal binnendoor terug naar IJsselstein.

Rondje Zuid-West

212

Als inrij route: 113 KM
Als uitrij route: 123 KM
Start- en eindpunt: Omgeving Alblasserdam

Een route langs kleinere rivieren als de Linge en de “eigen” IJssel. Bovendien een bezoek aan de glas- en zilverstad van Nederland. Dwalen door prachtig boerenland met knotwilgen, slootjes en het vee in de wei. Smallere en wat bredere wegen leiden je naar Leerdam, bekend van de Royal Leerdam glasfabriek. Een leuke plaats om koffie te drinken en een ommetje te maken over de oude Zuidwal. Je volgt de kronkelige rivier en koerst door oer-Hollands landschap met molens, dijken en sluisjes. Met het pontje kom je in de sierlijke zilverstad Schoonhoven. Via tal van dijken stuur je ontspannen terug naar IJsselstein.

Rondje Noord-West

216

Als inrij route: 121 KM
Als uitrij route: 107 KM
Start- en eindpunt: Omgeving Amsterdam zuid

Via het rustige groene platteland en schilderachtige dorpjes kom je bij het drukbevaren Amsterdam-Rijnkanaal. Dat verruil je vlot voor de weelderige rivier De Vecht, met de kastelen en kapitale buitenplaatsen. De oorspronkelijke “buitens” van de Amsterdamse Adel. Over witte ophaalbruggen, grachten en dreven bereik je het vestingstadje Weesp, met een fijn terras voor een pauze. Van de Vecht naar de Amstel, een heerlijke rondgang langs het water onder de rook van Amsterdam. Je waant je in de vrije natuur op een traject met veeroosters en schapen op de weg. Vervolgens de aantrekkelijke smalle Kromme Mijdrecht met wuivende rietkragen. Dan even rechtuit de polder in en via andermaal dijken weer naar het hotel.