1. Je bent hier:
  2. home
  3. individuele reizen
  4. harz
  5. motorroutes harz

Motorroutes Harz

Naar Altenau

279

Indicatie Utrecht-start route 280 km
Indicatie Antwerpen-start route: 307 km

Deze inrijdroute bestaat uit 2 “binnendoor-delen” en een snelweg traject die beiden delen aan elkaar koppelt. Allereerst de mooie glooiende hellingen van Sauerland. Rustige wegen, veel groen en een pauze bij de snack-tram. Na 125 kilometer ontspannen toeren in het Sauerland, pak je de snelweg die je aan de rand van de Harz brengt. Maak kennis met de stuwmeren en leuke stuurwegen. Allereerst een mooie wat bredere weg, maar naarmate je vordert worden de bochten beter en het uitzicht weidser.

Altenau A

235

In deze route ervaar je fijne stuurwegen en prachtige plaatsen. Je start in de schilderachtige plaats Goslar. Drink koffie op het mooie marktplein en loop door de verkeersvrije straatjes. Het Nationalpark Harz biedt vervolgens weer mooie wegen. Lekker tempo en fijne bochten. Je koerst naar het zuiden van de Harz waar je versteld zult staan van het historische stadje Stolberg. Een geplaveide straat met aan beide zijden prachtige vakwerkhuizen en een hoog gelegen kasteel. Een pareltje uit de DDR tijd. Tijd om het gas weer open te draaien, flink stijgen en dalen en een goed bochtenritme. Voor wie eens een andere uitdaging op 2 wielen zoekt kunnen we een ritje op een monsterroller van harte aanbevelen. Een afdaling over de bospaden op een step.

Altenau B

219

Een route door de overweldigende natuur met veel romantiek en nostalgie. Hier vind je een stoomtreinnet waar nog actief gebruik van wordt gemaakt. Het bedrijvige station "Drei Annen Hohne" is de plek om de trein te bekijken. Het bijvullen van de locomotieven met water en kolen vraagt enige precisie. Romantiek vind je in het mooie Bodetal. De rivier, serpentine wegen, bomen en rotsen vormen een mooi geheel. De bijna loodrechte rotswanden bij de Roßtrappe bieden een spectaculair zicht. Tenslotte ook nog wat spanning als je over de 440 meter lange hangbrug loopt. Echte daredevils kunnen er ook bungee jumpen of via een Zip-line het dal over steken. De weg terug naar Altenau heeft de nodige bochten en goed asfalt.

Naar huis

270

Indicatie einde route-Utrecht: 280 km
Indicatie einde route-Antwerpen: 307 km

Ook op de terugweg weer een route in 2 delen. Je verlaat de Harz via prettige slingerwegen. Na een snelwegtraject kom je terug in het Sauerland en rijdt meteen het bos in. Aansluitend langs hoge windmolens, weilanden, de Diemelsee en een steil klimmetje tot besluit.