1. Je bent hier:
  2. home
  3. individuele reizen
  4. sauerland
  5. motorroutes sauerland

Motorroutes Sauerland

NL-Hallenberg

138

Indicatie Utrecht start route 256 km
Indicatie Antwerpen start route 224 km

Een mooie, ontspannen inrijdroute. Zodra je aan de route begint is de omgeving groen en worden de wegen smaller. Al snel bereik je de Möhnesee waar je uitstekend kunt pauzeren in het restaurant aan het stuwmeer. De imposante stuwdam nodigt uit tot een korte wandeling. De route gaat verder via een prachtig rustig traject tussen de bomen. Vervolgens via glooiende hellingen, weids uitzicht en bochten richting Hallenberg.

Route A

202

Deze motorroute combineert prettige stuurwegen met de mooie Edersee. De weg naar de Edersee is landelijk met fijne bochten. Op het populaire stuwmeer vind je veel watersporters en restaurants langs de oever. Een prima plek voor een koffiepauze. Je vervolgt de weg met heerlijke bochten en voor de navigatierijders een extra ommetje naar een mooie afgelegen uitzichttoren. Ben je bij de uitzichttoren haast alleen op de wereld, in Winterberg ben je dat zeker niet. Op de erlebnisberg vind je een aantal actieve "belevenissen"; van minigolf tot rodelen. Je sluit de route af in een groen dal met vakwerkhuizen en mooie vergezichten. Dan nog een eindspurt door de bomen.

Route B

202

Een prettige stuurdag die begint richting het Rothaargeberte. Een rustig landelijk gebied en beboste wegen. Misschien niet overal strak asfalt, maar wel veel charme. Daarna even lekker sturen op tempo en weer relaxed verder over rustige glooiende wegen. Een lekker bochtig traject wordt afgewisseld met een lunchstop in een oude uitzichttoren of het naastgelegen nieuwe bikerscafé. Nog meer bochten en bossen, wintersportplaatsjes en hoogteverschillen op de weg terug naar Hallenberg.

Hallenberg-NL

129

Indicatie einde route-Utrecht: 265 km
Indicatie einde route-Antwerpen 232 km

Een mooie route tot besluit met heel veel afwisseling. Smalle wegen door de bossen, bredere wegen, van bocht naar bocht. Wegen waar het gas omlaag moet en wegen die prima op tempo gereden kunnen worden. Ook op deze route weer een stuwmeer, altijd een geschikte plaats voor een pauze. Via een portie haarspeldbochten en een prachtige landelijke doorsteek koers je richting snelweg.